Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
limakos Site Admin
Dołączył: 26 Cze 2014 Posty: 5
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 6:08 pm Temat postu: thermocooker opinie |
|
|
witam, już ponad dwa lata użytkujemy całą naszą rodzinką urządzenie, które nazywa się thermoocoker. Postanowiliśmy wraz z mężusiem a konkretnie ja , że poprowadzę forum dla użytkowników thermoocoker. Cel forum to nie ochy i achy nad termusiem tylko wymiana przepisów, rad i etc. |
|
Powrót do góry |
|
|
orlikowawiolka
Dołączył: 27 Cze 2014 Posty: 2
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2014 9:35 am Temat postu: |
|
|
super sprawa, ja używam thermocooker od trzech lat. Właśnie wyjeżdzmy na wakacje na mazury i zabieramy go z sobą |
|
Powrót do góry |
|
|
michalinazawada
Dołączył: 29 Cze 2014 Posty: 1
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2014 9:43 am Temat postu: |
|
|
he he to tak jak i my. Też zabieramy z sobą thermocooker na wakacje. Mamy domek w górach. Fajny sprzęt, bo poręczny. Na wakacjach szczególnie się przydaje, bo szybciuko można podziałać. Polecam wszystkim co lubią dobrze i smacznie zjeść a nie zawsze mają czas. Ma uzywamy go po kilka razy dziennie |
|
Powrót do góry |
|
|
roswalika
Dołączył: 01 Lip 2014 Posty: 1
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 10:56 am Temat postu: |
|
|
dobry sprzet ten thermocooker, kupcie sobie jeszcze do tego thermomix a juz nic innego nie potrzeba w kuchni. Ja mam thermocooker i thermomix ponad 4 lata cudowne urzadzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
kxsenia
Dołączył: 01 Lip 2014 Posty: 2
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 2:03 pm Temat postu: |
|
|
A czym czyścicie thermocooker? _________________ xenia |
|
Powrót do góry |
|
|
orlikowawiolka
Dołączył: 27 Cze 2014 Posty: 2
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 5:24 pm Temat postu: |
|
|
recznikiem papierowym ale tc musi byc cieply a najlepiej goracy. A jak mi sie przypalil to zalozylam ramke z uszami dodalam szklnke wody na 5 ustawilam i oczyszcil sie para. tak mi doradzil serwisant |
|
Powrót do góry |
|
|
limakos Site Admin
Dołączył: 26 Cze 2014 Posty: 5
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 6:50 pm Temat postu: |
|
|
o fajnie, że forum żyje piszczie dziewczynki i chłopcy dawajcie przepisiki |
|
Powrót do góry |
|
|
pannaanna2000
Dołączył: 02 Lip 2014 Posty: 7
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2014 3:50 am Temat postu: |
|
|
Witam. Ja to nowicjusz jestem- termocookera mam parę dni więc eksperymentuję. Za chwilę wstaje mąż do pracy więc bedzie szybkie śniadanie
BŁYSKAWICZNA KANAPKA Z TUŃCZYKIEM
SKŁADNIKI:
• pieczywo tostowe
• tuńczyk z puszki
• sos czosnkowy
• liście sałaty
• masło
• olej do posmarowania płyt grzewczych
SPRZĘT: podkładka prętowa
TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
CZAS: ok. 2 - 4 min.
PRZYGOTOWANIE:
Dwie kromki chleba tostowego posmarować masłem z jednej strony. Na jedną
kromkę (nieposmarowaną stroną do góry) położyć liść sałaty i tuńczyka
odsączonego z oleju. Przybrać sosem czosnkowym i kolejnym liściem sałaty i
nakryć drugą kromką chleba (posmarowaną masłem stroną do góry).
Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem.
Założyć podkładkę prętową. Zapiekać 2 - 4 minuty. |
|
Powrót do góry |
|
|
pannaanna2000
Dołączył: 02 Lip 2014 Posty: 7
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2014 11:20 pm Temat postu: |
|
|
Aż się muszę pochwalić. Dzisiaj upiekłam chlebuśśśś Przepis z ksiązki ale proszę WIEJSKI CHLEB ZIOŁOWY z przepisu Babci Genowefy
SKŁADNIKI:
• 500 g mąki żytniej
• 500 g maki pszennej razowej
• 1 szklanka otrąb pszennych
• 1 łyżka soli
• 3 opakowania drożdży instant lub 100 g świeżych
• 1 łyżka cukru
• po łyżce: ziaren słonecznika, posiekanych orzechów laskowych, ziół
prowansalskich i majeranku
• 1 łyżka masła do brytfanny
• 1 łyżka mąki do posypania
SPRZĘT: brytfanna
TEMPERATURA: 175°C (poz. 3,5)
CZAS: ok. 35 minut
PRZYGOTOWANIE:
Naszykować litr ciepłej wody. Świeże drożdże rozczynić z cukrem oraz połową
szklanki wody. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W przypadku drożdży
instant czynność ta nie jest wymagana.
Wszystkie mąki wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać rozczyn, dokładnie
wyrobić ciasto. Przełożyć je do wysmarowanej masłem brytfanny, posypać mąką
i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Rozgrzać urządzenie do 175◦C (poz.3,5). Piec ok. 35 minut w temperaturze
175◦C (poz.3,5). |
|
Powrót do góry |
|
|
sos66
Dołączył: 05 Lip 2014 Posty: 2
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 1:53 pm Temat postu: |
|
|
TOST Z TUŃCZYKIEM
SKŁADNIKI:
Pieczywo tostowe
Tuńczyk z puszki
Sos czosnkowy
Liście sałaty
Masło
Sprzęt: podkładka prętowa
Temperatura: 200°C (poz.4)
Czas: 2 – 4 min.
CZYNNOŚCI:
2 kromki chleba tostowego posmarować cienko masłem z jednej strony. Na jedną kromkę (nie posmarowaną stroną do góry) położyć liść sałaty i tuńczyka odsączonego z oleju. Przybrać sosem czosnkowym i kolejnym liściem sałaty i nakryć drugą kromką chleba (posmarowaną masłem stroną do góry). Zapiekać przy zamkniętej pokrywie 2 – 4 min. |
|
Powrót do góry |
|
|
sos66
Dołączył: 05 Lip 2014 Posty: 2
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 1:54 pm Temat postu: |
|
|
TOST Z SEREM ŻÓŁTYM I SZPARAGAMI
SKŁADNIKI
Pieczywo tostowe
Plastry sera
Szparagi z puszki
Masło
Sprzęt: podkładka prętowa
Temperatura: 175°C (poz.3,5)
Czas: 3 – 4 min.
CZYNNOŚCI:
Jedną stronę kromki cienko posmarować masłem, suchą stronę obłożyć plastrem sera i szparagami. Zapiekać z podkładką prętową przy zamkniętej pokrywie. |
|
Powrót do góry |
|
|
PazernyZyd
Dołączył: 06 Lip 2014 Posty: 1
|
Wysłany: Nie Lip 06, 2014 4:24 pm Temat postu: |
|
|
KARKÓWKA Z CZOSNKIEM
1,5kg. karkówki wieprzowej ponacinać co 2cm. i w otwory powkładać plasterki czosnku, ok. 5-8 ząbków. Posmarować marynatą. Może być gotowa lub wasza ulubiona. Zawinąć szczelnie w folie aluminiową i włożyć do lodówki na noc. Rozgrzać urządzenie do 175 st. C czyli pozycja 3,5 i włożyć mięso zawinięte w folie aluminiową. Piec ok. 60 minut. Pokroić i podawać z kartoflami lub kluskami i sosem do pieczeni.
Smacznego |
|
Powrót do góry |
|
|
kxsenia
Dołączył: 01 Lip 2014 Posty: 2
|
Wysłany: Nie Lip 06, 2014 6:30 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za info Wyczyściłam thermusia na gorąco od razu po smażeniu i muszę przyznać, że poskutkowało _________________ xenia |
|
Powrót do góry |
|
|
pannaanna2000
Dołączył: 02 Lip 2014 Posty: 7
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2014 9:15 am Temat postu: |
|
|
kxenia ja też tak czyszczę temrokukera. I zawsze jest świetny efekt. A czym czyścicie z zewnątrz? Bo na moim to po odciskach palców, można stwierdzić, kto korzystał z niego przed chwilą |
|
Powrót do góry |
|
|
pannaanna2000
Dołączył: 02 Lip 2014 Posty: 7
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2014 9:12 pm Temat postu: |
|
|
Sos66 jeśli chodzi o tosty z thermocookera to można pofantazjować. Najfajniejsze jest to, ze jednocześnie można zrobić większą ilośc, każdy z tym co kto lubi i razem je zjeść |
|
Powrót do góry |
|
|
|