Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
limakos Site Admin
Dołączył: 26 Cze 2014 Posty: 5
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2014 4:08 pm Temat postu: |
|
|
kotleciki
• 500 g mięsa mielonego dobrej jakości (wołowe lub mieszane)
• 1 posiekana cebula
• 2 ugotowane ziemniaki
• 1 jajko
• 4 łyżki drobno pokrojonych konserwowych buraków
• 2 łyżki drobno pokrojonych ogórków konserwowych
• 1 łyżka kaparów
• 1 łyżeczka soli
• biały pieprz (lub czarny)
Ugotować ziemniaki i rozgnieść je. Pokroić drobno ogórki i buraki.
Dodać mięso i wszystkie pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać farsz bardzo dokładnie i uformować 8 sporych, okrągłych kotletów.
Usmażyć na maśle po kilka minut z obu stron na thermocooker rozgrzanym do temp. 200°C.
Podać z puree ziemniaczanym i jajka sadzone (po jednym na kotleta), chrzan, ogórki konserwowe, buraki itp. |
|
Powrót do góry |
|
|
limakos Site Admin
Dołączył: 26 Cze 2014 Posty: 5
|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 6:26 am Temat postu: |
|
|
ma ktoś przepis na wątróbkę ale jakieś warjacje |
|
Powrót do góry |
|
|
pannaanna2000
Dołączył: 02 Lip 2014 Posty: 7
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2014 10:48 am Temat postu: |
|
|
PRZEKŁADANIEC DROBIOWY
SKŁADNIKI:
• filety z kurczaka
• ser żółty
• szynka
• masło czosnkowe
• przyprawa do drobiu
• margaryna lub olej
SPRZĘT: bezpośrednio na płycie grzewczej
TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
CZAS: ok. 2 minuty
PRZYGOTOWANIE:
Filety naciąć wzdłuż tworząc „kieszeń”. Do „kieszeni” włożyć plasterek
żółtego sera oraz szynki i posmarować masłem czosnkowym. Rozgrzać urządzenie
do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Smażyć ok. 2 minuty.
Filety można przygotować w panierce.
Ostatnio odkryłam. Bardzo mi smakuje |
|
Powrót do góry |
|
|
pannaanna2000
Dołączył: 02 Lip 2014 Posty: 7
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2014 4:46 pm Temat postu: |
|
|
CHRUPIĄCE KOTLECIKI Z SERA ŻÓŁTEGO
SKŁADNIKI:
? 500 g dobrego żółtego sera
? 1 jajko
? 2 łyżki bułki tartej
? 2 łyżki mąki pszennej
? kilka listków świeżej bazylii
? gałka muszkatołowa
? przyprawy do smaku: sól, pieprz
? olej do posmarowania płyt grzewczych
SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych
TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
CZAS: ok. 2 min.
PRZYGOTOWANIE:
Ser pokroić w plastry o grubości ok. 1? cm. Jajko roztrzepać widelcem, z
solą i pieprzem oraz z posiekaną bazylią i szczyptą gałki muszkatołowej.
Rozgrzać urządzenie do 200?C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem.
Plastry sera obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej. Smażyć 2 minuty.
Ja jakbym mogła to do wszystkiego bym dawała ser więc te kotleciki uwielbiam |
|
Powrót do góry |
|
|
pannaanna2000
Dołączył: 02 Lip 2014 Posty: 7
|
Wysłany: Sro Paź 08, 2014 7:11 pm Temat postu: |
|
|
ANANAS Z WIŚNIAMI
SKŁADNIKI:
• ananas z puszki lub w plastrach
• wiśnie w likierze (może być konfitura wiśniowa lub wiśnie z kompotu)
• cukier
• cynamon
• masło
SPRZĘT: ramka z uchwytami
TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
CZAS: ok. 2 minuty
PRZYGOTOWANIE:
Odsączyć plastry ananasa. Pośrodku ananasa położyć wiśnie. Wszystko posypać
cukrem i cynamonem. Obłożyć kawałkami masła i położyć na rozgrzanej do 200°C
(poz. 4) płycie grzewczej założyć ramkę z uchwytami. Piec aż powstanie
złocista skorupka. Podawać z bitą śmietaną.
To oto właśnie coś zrobiło ostatnio furrorę na moich urodzinach |
|
Powrót do góry |
|
|
|