Forum thermocooker.forumoteka.pl Strona Główna thermocooker.forumoteka.pl
thermocooker
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

thermocooker opinie użytkowsników
thermocooker opinie
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum thermocooker.forumoteka.pl Strona Główna -> thermocooker opinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
limakos
Site Admin


Dołączył: 26 Cze 2014
Posty: 5

PostWysłany: Czw Cze 26, 2014 6:08 pm    Temat postu: thermocooker opinie Odpowiedz z cytatem

witam, już ponad dwa lata użytkujemy całą naszą rodzinką urządzenie, które nazywa się thermoocoker. Postanowiliśmy wraz z mężusiem a konkretnie ja Very Happy , że poprowadzę forum dla użytkowników thermoocoker. Cel forum to nie ochy i achy nad termusiem tylko wymiana przepisów, rad i etc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 09 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pią Gru 09, 2016 10:09 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
orlikowawiolka



Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 2

PostWysłany: Pią Cze 27, 2014 9:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

super sprawa, ja używam thermocooker od trzech lat. Właśnie wyjeżdzmy na wakacje na mazury i zabieramy go z sobą
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
michalinazawada



Dołączył: 29 Cze 2014
Posty: 1

PostWysłany: Nie Cze 29, 2014 9:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

he he to tak jak i my. Też zabieramy z sobą thermocooker na wakacje. Mamy domek w górach. Fajny sprzęt, bo poręczny. Na wakacjach szczególnie się przydaje, bo szybciuko można podziałać. Polecam wszystkim co lubią dobrze i smacznie zjeść a nie zawsze mają czas. Ma uzywamy go po kilka razy dziennie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
roswalika



Dołączył: 01 Lip 2014
Posty: 1

PostWysłany: Wto Lip 01, 2014 10:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobry sprzet ten thermocooker, kupcie sobie jeszcze do tego thermomix a juz nic innego nie potrzeba w kuchni. Ja mam thermocooker i thermomix ponad 4 lata cudowne urzadzenia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kxsenia



Dołączył: 01 Lip 2014
Posty: 2

PostWysłany: Wto Lip 01, 2014 2:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czym czyścicie thermocooker?
_________________
xenia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
orlikowawiolka



Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 2

PostWysłany: Wto Lip 01, 2014 5:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

recznikiem papierowym ale tc musi byc cieply a najlepiej goracy. A jak mi sie przypalil to zalozylam ramke z uszami dodalam szklnke wody na 5 ustawilam i oczyszcil sie para. tak mi doradzil serwisant
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
limakos
Site Admin


Dołączył: 26 Cze 2014
Posty: 5

PostWysłany: Wto Lip 01, 2014 6:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o fajnie, że forum żyje piszczie dziewczynki i chłopcy dawajcie przepisiki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pannaanna2000



Dołączył: 02 Lip 2014
Posty: 7

PostWysłany: Sro Lip 02, 2014 3:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Ja to nowicjusz jestem- termocookera mam parę dni więc eksperymentuję. Za chwilę wstaje mąż do pracy więc bedzie szybkie śniadanie Smile
BŁYSKAWICZNA KANAPKA Z TUŃCZYKIEM
SKŁADNIKI:
• pieczywo tostowe
• tuńczyk z puszki
• sos czosnkowy
• liście sałaty
• masło
• olej do posmarowania płyt grzewczych
SPRZĘT: podkładka prętowa
TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
CZAS: ok. 2 - 4 min.
PRZYGOTOWANIE:
Dwie kromki chleba tostowego posmarować masłem z jednej strony. Na jedną
kromkę (nieposmarowaną stroną do góry) położyć liść sałaty i tuńczyka
odsączonego z oleju. Przybrać sosem czosnkowym i kolejnym liściem sałaty i
nakryć drugą kromką chleba (posmarowaną masłem stroną do góry).
Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem.
Założyć podkładkę prętową. Zapiekać 2 - 4 minuty.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pannaanna2000



Dołączył: 02 Lip 2014
Posty: 7

PostWysłany: Czw Lip 03, 2014 11:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aż się muszę pochwalić. Dzisiaj upiekłam chlebuśśśś Smile Przepis z ksiązki ale proszę Very Happy WIEJSKI CHLEB ZIOŁOWY z przepisu Babci Genowefy
SKŁADNIKI:
• 500 g mąki żytniej
• 500 g maki pszennej razowej
• 1 szklanka otrąb pszennych
• 1 łyżka soli
• 3 opakowania drożdży instant lub 100 g świeżych
• 1 łyżka cukru
• po łyżce: ziaren słonecznika, posiekanych orzechów laskowych, ziół
prowansalskich i majeranku
• 1 łyżka masła do brytfanny
• 1 łyżka mąki do posypania
SPRZĘT: brytfanna
TEMPERATURA: 175°C (poz. 3,5)
CZAS: ok. 35 minut
PRZYGOTOWANIE:
Naszykować litr ciepłej wody. Świeże drożdże rozczynić z cukrem oraz połową
szklanki wody. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W przypadku drożdży
instant czynność ta nie jest wymagana.
Wszystkie mąki wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać rozczyn, dokładnie
wyrobić ciasto. Przełożyć je do wysmarowanej masłem brytfanny, posypać mąką
i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Rozgrzać urządzenie do 175◦C (poz.3,5). Piec ok. 35 minut w temperaturze
175◦C (poz.3,5).
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sos66



Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 2

PostWysłany: Sob Lip 05, 2014 1:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TOST Z TUŃCZYKIEM



SKŁADNIKI:
Pieczywo tostowe
Tuńczyk z puszki
Sos czosnkowy
Liście sałaty
Masło



Sprzęt: podkładka prętowa

Temperatura: 200°C (poz.4)

Czas: 2 – 4 min.



CZYNNOŚCI:

2 kromki chleba tostowego posmarować cienko masłem z jednej strony. Na jedną kromkę (nie posmarowaną stroną do góry) położyć liść sałaty i tuńczyka odsączonego z oleju. Przybrać sosem czosnkowym i kolejnym liściem sałaty i nakryć drugą kromką chleba (posmarowaną masłem stroną do góry). Zapiekać przy zamkniętej pokrywie 2 – 4 min.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sos66



Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 2

PostWysłany: Sob Lip 05, 2014 1:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TOST Z SEREM ŻÓŁTYM I SZPARAGAMI



SKŁADNIKI
Pieczywo tostowe
Plastry sera
Szparagi z puszki
Masło



Sprzęt: podkładka prętowa

Temperatura: 175°C (poz.3,5)

Czas: 3 – 4 min.



CZYNNOŚCI:

Jedną stronę kromki cienko posmarować masłem, suchą stronę obłożyć plastrem sera i szparagami. Zapiekać z podkładką prętową przy zamkniętej pokrywie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
PazernyZyd



Dołączył: 06 Lip 2014
Posty: 1

PostWysłany: Nie Lip 06, 2014 4:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KARKÓWKA Z CZOSNKIEM

1,5kg. karkówki wieprzowej ponacinać co 2cm. i w otwory powkładać plasterki czosnku, ok. 5-8 ząbków. Posmarować marynatą. Może być gotowa lub wasza ulubiona. Zawinąć szczelnie w folie aluminiową i włożyć do lodówki na noc. Rozgrzać urządzenie do 175 st. C czyli pozycja 3,5 i włożyć mięso zawinięte w folie aluminiową. Piec ok. 60 minut. Pokroić i podawać z kartoflami lub kluskami i sosem do pieczeni.
Smacznego Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kxsenia



Dołączył: 01 Lip 2014
Posty: 2

PostWysłany: Nie Lip 06, 2014 6:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za info Smile Wyczyściłam thermusia na gorąco od razu po smażeniu i muszę przyznać, że poskutkowało Very Happy
_________________
xenia
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pannaanna2000



Dołączył: 02 Lip 2014
Posty: 7

PostWysłany: Pon Lip 07, 2014 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kxenia ja też tak czyszczę temrokukera. I zawsze jest świetny efekt. A czym czyścicie z zewnątrz? Bo na moim to po odciskach palców, można stwierdzić, kto korzystał z niego przed chwilą Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 09 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Pią Gru 09, 2016 10:09 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
pannaanna2000



Dołączył: 02 Lip 2014
Posty: 7

PostWysłany: Pon Lip 07, 2014 9:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sos66 jeśli chodzi o tosty z thermocookera to można pofantazjować. Najfajniejsze jest to, ze jednocześnie można zrobić większą ilośc, każdy z tym co kto lubi i razem je zjeść Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum thermocooker.forumoteka.pl Strona Główna -> thermocooker opinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group