Forum thermocooker.forumoteka.pl Strona Główna thermocooker.forumoteka.pl
thermocooker
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

thermocooker opinie użytkowsników
thermocooker opinie
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum thermocooker.forumoteka.pl Strona Główna -> thermocooker opinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
limakos
Site Admin


Dołączył: 26 Cze 2014
Posty: 5

PostWysłany: Wto Lip 08, 2014 4:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kotleciki
• 500 g mięsa mielonego dobrej jakości (wołowe lub mieszane)
• 1 posiekana cebula
• 2 ugotowane ziemniaki
• 1 jajko
• 4 łyżki drobno pokrojonych konserwowych buraków
• 2 łyżki drobno pokrojonych ogórków konserwowych
• 1 łyżka kaparów
• 1 łyżeczka soli
• biały pieprz (lub czarny)
Ugotować ziemniaki i rozgnieść je. Pokroić drobno ogórki i buraki.
Dodać mięso i wszystkie pozostałe składniki. Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać farsz bardzo dokładnie i uformować 8 sporych, okrągłych kotletów.
Usmażyć na maśle po kilka minut z obu stron na thermocooker rozgrzanym do temp. 200°C.
Podać z puree ziemniaczanym i jajka sadzone (po jednym na kotleta), chrzan, ogórki konserwowe, buraki itp.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
limakos
Site Admin


Dołączył: 26 Cze 2014
Posty: 5

PostWysłany: Sro Lip 09, 2014 6:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ma ktoś przepis na wątróbkę ale jakieś warjacje
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pannaanna2000



Dołączył: 02 Lip 2014
Posty: 7

PostWysłany: Pon Lip 21, 2014 10:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PRZEKŁADANIEC DROBIOWY
SKŁADNIKI:
• filety z kurczaka
• ser żółty
• szynka
• masło czosnkowe
• przyprawa do drobiu
• margaryna lub olej
SPRZĘT: bezpośrednio na płycie grzewczej
TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
CZAS: ok. 2 minuty
PRZYGOTOWANIE:
Filety naciąć wzdłuż tworząc „kieszeń”. Do „kieszeni” włożyć plasterek
żółtego sera oraz szynki i posmarować masłem czosnkowym. Rozgrzać urządzenie
do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Smażyć ok. 2 minuty.
Filety można przygotować w panierce.
Ostatnio odkryłam. Bardzo mi smakuje Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pannaanna2000



Dołączył: 02 Lip 2014
Posty: 7

PostWysłany: Pią Sie 15, 2014 4:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CHRUPIĄCE KOTLECIKI Z SERA ŻÓŁTEGO

SKŁADNIKI:

? 500 g dobrego żółtego sera

? 1 jajko

? 2 łyżki bułki tartej

? 2 łyżki mąki pszennej

? kilka listków świeżej bazylii

? gałka muszkatołowa

? przyprawy do smaku: sól, pieprz

? olej do posmarowania płyt grzewczych

SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych

TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)

CZAS: ok. 2 min.

PRZYGOTOWANIE:

Ser pokroić w plastry o grubości ok. 1? cm. Jajko roztrzepać widelcem, z

solą i pieprzem oraz z posiekaną bazylią i szczyptą gałki muszkatołowej.

Rozgrzać urządzenie do 200?C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem.

Plastry sera obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej. Smażyć 2 minuty.

Ja jakbym mogła to do wszystkiego bym dawała ser więc te kotleciki uwielbiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pannaanna2000



Dołączył: 02 Lip 2014
Posty: 7

PostWysłany: Sro Paź 08, 2014 7:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ANANAS Z WIŚNIAMI
SKŁADNIKI:
• ananas z puszki lub w plastrach
• wiśnie w likierze (może być konfitura wiśniowa lub wiśnie z kompotu)
• cukier
• cynamon
• masło
SPRZĘT: ramka z uchwytami
TEMPERATURA: 200°C (poz. 4)
CZAS: ok. 2 minuty
PRZYGOTOWANIE:
Odsączyć plastry ananasa. Pośrodku ananasa położyć wiśnie. Wszystko posypać
cukrem i cynamonem. Obłożyć kawałkami masła i położyć na rozgrzanej do 200°C
(poz. 4) płycie grzewczej założyć ramkę z uchwytami. Piec aż powstanie
złocista skorupka. Podawać z bitą śmietaną.

To oto właśnie coś zrobiło ostatnio furrorę na moich urodzinach Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum thermocooker.forumoteka.pl Strona Główna -> thermocooker opinie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum